Nieuwsitem Oegstgeester Courant – december 2019

Afgelopen zomer (2020) vierde Ruijtenheer Vitaal zijn vijfjarig bestaan. Sinds Dirk Jan de Ruijter in 2014 de opleiding Sportmasseur en Sportverzorger afrondde, heeft hij veel betekend voor mensen met zeer diverse blessures en klachten. “Ik behandel niet alleen sporters. Ik probeer in mijn behandelingen iedereen zo spoedig mogelijk weer pijnvrij te krijgen.”

Ook mensen die veel achter de computer zitten, last hebben van stress of een zwaar fysiek beroep uitoefenen, zoeken Dirkjan op. “Pas behandelde ik iemand met nekklachten die na afloop enthousiast riep dat ze nu weer bewegingen kon maken, die een half jaar lang onmogelijk waren. Dat is mooi om te horen.”

‘Zo vrij mogelijk bewegen’

Dirk Jan volgt regelmatig nieuwe opleidingen, om zo iedereen die zorg of ontspanning nodig heeft, zo goed mogelijk te kunnen helpen. “De ontwikkelingen in de behandeling van spieren en gewrichten staan niet stil. Er zijn de afgelopen jaren veel nieuwe technieken bijgekomen zoals de cupping techniek en triggerpoint therapie. Daar maak ik graag gebruik van, omdat het werkt om cliënten sneller te laten herstellen, en zo vrij mogelijk te bewegen.”

Sinds drie jaar maakt Dirk Jan ook deel uit van de medische staf van voetbalvereniging FC Oegstgeest. “Daar verzorgen we de selectie- en jeugdteams ter voorkoming van blessures en behandelen we blessures. Samen met nog een sportmasseur en een fysiotherapeut doen we ons best om alle spelers van hun klachten af te helpen. Dat is dankbaar werk en erg leuk om te doen.” Overigens kun je Dirk Jan ook tegenkomen bij grote sportevenementen als de Leiden Marathon, de Kippenloop in Katwijk en de 100 kilometer Roei Regatta. Hij maakt deel uit van het Massage Team 4U; een team dat wordt ingehuurd om atleten te ondersteunen tijdens de (top)prestaties die zij leveren.

Wandelcoaching

Ruijtenheer Vitaal biedt naast sportmassage ook wandelcoaching. Mentale en fysieke gezondheid staan immers rechtstreeks met elkaar in verbinding. “Sommige aandoeningen zijn een direct gevolg van mentale spanningen. Dan kan massage tijdelijk verlichting bieden maar komen klachten snel weer terug. In dat geval is het beter om tegelijkertijd te werken aan mentaal én fysiek herstel.”

Ruijtenheer Vitaal werkt ook veel samen met andere gezondheidsprofessionals.

CONTACT

Interesse in Sportmassage of Wandelcoaching?

Of wil je vrijblijvend meer informatie? Bel dan 06 53 63 49 84 of mail.
CONTACT